Alliantie in gesprek met Martine Schuijer van Nederland Onderneemt Maatschappelijk

Gisteren was Martine Schuijer, directeur van Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk, te gast bij de alliantie Samen werken voor werk om onder meer te praten over de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur. Hoe wordt dit naar een uitvoerbare praktijk gebracht en welke bijdrages kunnen de stichting NL Onderneemt Maatschappelijk en de alliantiepartners ABU, Cedris, NRTO en OVAL leveren? Die vragen stonden centraal tijdens het gesprek.

In alle structuren op de arbeidsmarkt, die er al zijn en die nieuw worden neergezet, gaat het er vooral om een impuls te geven aan een inclusieve arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt waar werkenden de juiste begeleiding kunnen krijgen bij het vinden van (ander) werk en waar werkgevers eenvoudig geschikte kandidaten kunnen vinden. In alle (toekomstige) Werkcentra komt dit samen en zullen partners ervoor moeten zorgen dat de weg naar werk soepel verloopt en iedereen de juiste ondersteuning krijgt, zoals scholing en coaching. Een mooi ambitie waarbij goede (publiek-private) samenwerking van cruciaal belang is.

In het overleg kregen het projectteam van de alliantie en de directeuren Ciel Stevens (NRTO), Karin Hoogteijling (OVAL), Jurriën Koops (ABU) en Arend Pieterse (Cedris) ook inzicht in de veelzijdigheid aan projecten waar de Stichting momenteel mee bezig is, van heel lokaal tot landelijk. Er zijn veel raakvlakken met het werkveld van de alliantiepartners en het brede netwerk van aangesloten leden. Er wordt hard gewerkt aan een sterke, succesvolle en complementaire publiek- private samenwerking in de regio’s. Daarom is het belangrijk dat de alliantie en de Stichting elkaar goed blijven vinden en versterken. Want in gezamenlijkheid bereiken we meer. Het gesprek draagt bij aan de verdere samenwerking tussen partijen.

Op de foto (vlnr): Jurriën Koops, Martine Schuijer, Ciel Stevens, Karin Hoogteijling en Arend Pieterse.

 

 

 

 

 

 

 

Op 3 juli wordt er een online informatiebijeenkomst georganiseerd voor werkgeversorganisaties, private partijen en arbeidsmarktprofessionals over de stand van zaken van de hervorming van de arbeidsmarktinfrastructuur. Meer weten of aanmelden? Kijk dan hier.

 

20 juni 2024