Webinar Publiek-private samenwerking in coronatijd

Op 28 mei 2020 verzorgt de alliantie Samen werken voor werk van 13:00 – 14:00 uur de webinar Publiek-private samenwerking in coronatijd in het programma van De week van de praktijk, georganiseerd door de Programmaraad.

De week van de praktijk (ook wel bekend als de Praktijkdagen) heeft tot doel kennisuitwisseling, inspireren en het bieden van resultaten en handvatten, gerelateerd aan de opgaven waar overheden voor staan. Deze keer wordt het digitaal georganiseerd en kan iedereen die belangstelling heeft aansluiten.

In de sessie Publiek-private samenwerking in coronatijd wordt ingezoomd op arbeidsparticipatie ten tijde van de coronasituatie en hoe we in publiek-private samenwerking de vraag en het aanbod snel en duurzaam bij elkaar krijgen. De noodzaak is groot om deelnemers aan de arbeidsmarktfit en de vaardigheden toekomstbestendig te houden. De vraag naar personeel in sectoren als zorg, logistiek en land- en tuinbouw wordt steeds groter en urgenter, terwijl het onbenut arbeidspotentieel toeneemt door ontslagen en mismatches. Juist in samenwerking kunnen integrale oplossingen gevonden worden. Hiervoor is de inzet en expertise van alle partners nodig!

  • Bekijk hier het programma van De week van de praktijk.