Minister Koolmees krijgt aanbod voor arbeidsmarkt van alliantie

In een gezamenlijke reactie aan minister Koolmees hebben koepelorganisaties ABU, Cedris, NRTO en OVAL gereageerd op zijn brief over de aanpak van de krapte op de arbeidsmarkt. De alliantie presenteert hierin de ambities van Samen Werken voor Werk met een concreet aanbod om een actieve bijdrage te leveren aan de noodzakelijke verbetering van de arbeidsmarkt.

In de gezamenlijke brief wijzen de koepelorganisaties, die in het hart van de arbeidsmarkt opereren, onder andere op de mogelijkheden van de al beschikbare kennis en kunde bij gespecialiseerde opleiders, trainers en intermediairs. Ook vragen zij de door de minister voorgestelde individuele leerrekening beschikbaar te maken voor alle werkenden en werkzoekenden. Daarnaast wordt aandacht gevraagd voor de extra ondersteuning die vaak nodig is voor mensen die nog langs de kant staan, bijvoorbeeld met ondersteunende arrangementen zoals jobcoaching, (bij)scholing en detachering. Die arrangementen zijn voor werkgever en werknemer vaak van grote toegevoegde waarde.

De gezamenlijke reactie is eind juni tevens onder de aandacht gebracht bij de Vaste Kamercommissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor het Algemeen Overleg inzake ‘Arbeidsmarktbeleid/DBA’.

Bekijk hier de brief aan minister Koolmees.