Kabinet kent € 40 miljoen toe aan 36 projecten gericht op een leven lang ontwikkelen

Het kabinet investeert € 40 miljoen in projecten uit de 2e aanvraagronde van de zogeheten LLO-Katalysator uit het Nationaal Groeifonds. De (al bestaande) 17 kleine en 19 grote projecten richten zich op regionale samenwerkingen tussen de arbeidsmarkt en het onderwijs. Specifieke focus ligt hierbij op het om- en bijscholen van vakmensen voor de energie- en grondstoffentransitie.

De LLO-Katalysator is een meerjarig programma waarmee onderwijsinstellingen in het middelbaar beroepsonderwijs, hogescholen en universiteiten samenwerken met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven, om zo een stevige impuls te geven aan een leven lang ontwikkelen (LLO). Het doel van de LLO-Katalysator is om maatschappelijke organisaties, onderwijsprofessionals en het bedrijfsleven voortdurend te laten inspelen op een snel veranderende samenleving en arbeidsmarkt. Inzicht in de vaardigheden die nodig zijn voor de arbeidsmarkt van de toekomst is hierbij essentieel.

Deze regionale publiek-private samenwerkingen krijgen ook dit najaar weer een impuls vanuit het kabinet. Ben je benieuwd welke initiatieven er zijn opgezet en/of welke in jouw regio actief zijn? Neem dan een kijkje bij de in totaal 36 projecten.