Locatie: The Student Hotel Den Haag

Inlooplunch vanaf 12.00 uur | Start programma: 13.00 uur | Afsluitende borrel: 17.00 uur

Iedereen aan de slag – Het gaat niet vanzelf is het congres voor iedereen die een rol kan spelen om te komen tot een inclusieve arbeidsmarkt.

Iedereen aan de slag helpen. Dat is de gezamenlijke ambitie van de ABU, Cedris, NRTO en OVAL, verenigd in de alliantie Samen werken voor werk. Maar dat gaat niet vanzelf. Zelfs in deze tijd van hoge economische groei staan nog altijd veel mensen langs de kant. Dat kan en moet anders. Daarom zet de alliantie in op innovatieve, regionale samenwerkingsverbanden tussen intermediaire partijen en overheden. Dat vraagt lef en inzet van alle partijen, maar ook inzicht in elkaars expertise en toegevoegde waarde en – bovenal – partnerschap.

Tijdens dit congres hoort u wat nodig is om te komen tot goede samenwerkingsvormen om mensen aan het werk te helpen. U hoort van ervaringsdeskundigen wat het met hen doet om langs de kant te staan en waarom het zo belangrijk is dat we met zijn allen samenwerken om iedereen aan de slag te helpen.

Dagvoorzitter: Esther van der Voort

Haar passie is het verbinden van mensen. En verbinding hebben we nodig als het om samenwerking gaat. Met humor, kennis van zaken en doelgericht zal Esther op haar eigen frisse manier het congres tot een succes maken.

Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Met het programma Matchen op Werk ondersteunt het ministerie van SZW samen met de andere partijen in de arbeidsmarktregio bij het versterken van de gecoördineerde werkgeversdienstverlening in de arbeidsmarktregio’s. Welke kansen ziet zij in het initiatief van de alliantie en de samenwerking tussen alle partijen? Hoe kunnen wij haar helpen haar droom voor een inclusieve arbeidsmarkt te verwezenlijken en daarmee de droombaan van vele werkzoekenden helpen vervullen?

De vier voorzitters van de alliantiepartners, Sieto de Leeuw (ABU), Job Cohen (Cedris), Hans Hillen (NRTO) en Sieb Louwsma (OVAL) lichten toe waarom zij de krachten hebben gebundeld. Wat kan elke partij afzonderlijk bieden en hoe kunnen zij met elkaar en met andere relevante partijen het verschil maken om te komen tot een inclusieve arbeidsmarkt?

Jos Verhoeven, directeur Start Foundation

Werk een andere betekenis geven, dat is de ambitie van Jos Verhoeven. Om meer mensen aan het werk te helpen, dienen overheid en particulier initiatief de handen ineen te slaan. Afzonderlijk kunnen zij niet voor een oplossing zorgen, samen wel. De traditionele businesscase moet volgens hem een meer maatschappelijke definitie krijgen. Er is immers werk zat. Kunnen we de uitkering afschaffen en werk voor iedereen creëren? Jos Verhoeven deelt graag zijn visie en concrete ideeën met u.

Erik Smithuis, medeoprichter van ICM, auteur en spreker

Hij is ervan overtuigd dat ieder individu meer uit zichzelf kan halen en is gedreven mensen te inspireren tot persoonlijke groei. Op heldere en verrassende wijze weet hij zijn boodschap over te brengen en deelt hij – op interactieve en dynamische wijze – de belangrijkste factoren om succesvol samen te werken vanuit een positieve organisatiecultuur. Inspiratie en energie staan bij hem centraal.

Workshops

In de workshopronde wordt op een interactieve manier met elkaar aan de slag gegaan. Vijf prikkelende workshops met als overkoepelend thema samenwerken en als doel meer mensen aan werk helpen. Informeren, inspireren en van elkaar leren staan hierbij centraal.

Lees meer over de workshops

Voor wie is dit congres bedoeld?

  • Leden van de brancheorganisaties ABU, Cedris, NRTO en OVAL
  • Wethouders Werk & Inkomen
  • (Programma)managers van WerkgeversServicePunten
  • Landelijke stakeholders en relaties van de alliantiepartijen, die betrokken zijn bij de inclusieve arbeidsmarkt.

Helaas zijn er geen plaatsen meer beschikbaar voor het congres. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst via info@samenwerkenvoorwerk.nl ovv Wachtlijst congres. Indien er een plaats beschikbaar komt, ontvangt u hierover bericht.